Navne og kunst

0093

Dette gadekunst-billede fangede min opmærksomhed, da jeg var ude på min morgengåtur. At det er en elefant er der vist ingen der er i tvivl om, at den er lavet med en skabelon er underordnet, men selve kunstværket er meget mindre end kunstnerens signatur.
Det fik mig til at tænke over hvorfor der ofte – hvis man kigger på et billede i et privat hjem eller andre steder – er en der straks føler sig foranlediget til at fortælle hvem kunstneren er? Det er jo egentlig ligegyldigt, for folk køber vel normalt et billede fordi de kan lide det og ikke på grund af hvem kunstneren er, ikke? Det sidste – hvem kunstneren er – hænger selvfølgelig sammen med prisen for billedet, men det er en helt anden sag.
Jeg skal dog straks sige, at når jeg er på museum, så går jeg tit hen til den lille note der typisk er til højre for billedet, enten for at se hvem kunstneren er eller om jeg har ret i hvem jeg nu tror det er, og det er fint nok for museer er vel egentlig til for at belære os og give os større indsigt. Men hvornår er navnet vigtigere end selve kunstværket?

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *